Wie is Dolly?

dolly web

Ik ben Christa Valkering, in 1979 geboren in Limmen. Hoewel mijn vader Christa naar eigen zeggen de mooiste naam van de wereld vindt, noemt hij mij altijd Dolly.

Werkervaring

Als kleine “Dolly” was ik altijd aan het tekenen en knutselen. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma volgde ik mijn passie en in 2000 studeerde ik in Amsterdam af aan de Mode-Academie Montaigne (nu AMFI) met als specialisatie textielontwerpen.

Hierna begon ik mijn carriere als printontwerper bij Oilily. Bij dit dames- en kinderkledingmerk, dat bekend staat om zijn fantasierijke en unieke prints  leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Hier kon ik me uitleven op kleuren en technieken bij het ontwerpen van artworks voor stoffen, borduursels, prints, badges, labels, fournituren, sjaals en tassen.

Na 6 jaar met veel plezier als printontwerper te hebben gewerkt, was de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging en sinds 2007 ben ik werkzaam bij Colorful-Licenses. Wederom ontwerp ik voor het merk Oilily, maar nu als tassenontwerper voor de kinder- en damescollectie.

 

De liefde voor het grafisch ontwerpen bleef altijd aanwezig en mijn vrije tijd bleef ik tekenen. Posters, huisstijlen en geboortekaartjes werden met veel liefde en creativiteit vormgegeven. Door de positieve reacties op mijn werk besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en richtte in 2015 DollyDesign op.

Inspiratie

Ik vind inspiratie in alles om me heen: Sprookjes, oude prentenboeken, speelgoed, stoffen, kunst, de planten- en dierenwereld, reizen, freubels en mijn kinderen. Mijn hart maakt een sprongetje als er weer een aankondiging is van een rommelmarkt en regelmatig spit ik kringloopwinkels door op zoek naar rariteiten en verborgen schatten. Mijn interieur is gevuld met “gekke beesten”, variërend van ingelijste vlinders met de meest prachtige tekeningen in hun vleugels tot een kitscherig goudkleurig kralenvarken.

In mijn creaties verwerk ik graag details die het voor de opdrachtgever persoonlijk maken. Ik wil graag dat mijn ontwerpen zich onderscheiden door symboliek en originaliteit. Ze zijn fantasierijk, verrassend en toveren hopelijk een glimlach op je gezicht!

 

Auteursrecht

Het materiaal op deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag niet door derden worden overgenomen. Delen is alleen toegestaan met naamsvermelding. Beelden mogen in geen enkel geval worden gebruikt voor toepassingen zonder toestemming van DollyDesign.

Comments are closed